Steenrijke vastgoedondernemer Geoffrey Groenewoud (50) uit Vught weer op vrije voeten

26 november 2015 om 06:58
nl
Vastgoedondernemer Geoffrey Groenewoud uit Vught is onder voorwaarden vrijgelaten. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch woensdag beslist. De zoon van de Bossche vastgoedkoning Bill Groenewoud werd begin november opgepakt omdat hij niet genoeg informatie met betrekking tot zijn faillissement had verstrekt.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De rechtbank ging akkoord met het verzoek van zijn curatoren om zijn arrest te schorsen. Groenewoud werd eind oktober persoonlijk failliet verklaard. Hij weigerde vervolgens om zich te houden aan verplichtingen uit de Faillissementswet, waarna de ondernemer werd opgepakt.
Volgens de rechter heeft de 50-jarige vastgoedondernemer nog altijd geen volledige openheid van zaken gegeven over zijn vermogen. Dat moet Groenewoud alsnog doen. Hij blijft voorlopig op vrije voeten als hij informatie verstrekt over de herkomst van twee flinke geldbedragen (113.410 en 97.900 euro) die hij aan de curatoren gaf.
VastgoedkoningGroenewoud bezit een aanzienlijk aantal panden door het hele land. Het gaat om enkele honderden vastgoedobjecten. De Vughtenaar is ook bekend omdat hij panden in de binnenstad van Den Bosch zou laten verpauperen. Begin 2014 werd voor 6,8 miljoen euro beslag gelegd op bezittingen van de familie.
De familie Groenewoud staat met een geschat vermogen van 135 miljoen euro in de lijst met de rijkste Nederlanders van Quote.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.