PSV-fans denken aan Brabant, ook (of vooral) in Manchester

26 november 2015 om 13:04
nl
Man, oh man, wat een avond. Okee, PSV won niet, maar het grote Manchester United werd in het eigen Theater of Dreams doelpuntloos gehouden. Een punt mee naar Eindhoven. De fans gloeiden op de tribunes van Old Trafford. En dan kan er best een liedje vanaf. Of twee.
Profielfoto van Rippe Hessel
Geschreven door
Rippe Hessel

Een vol uitvak in een verder leeg stadion dat zich de stembanden uit de strot zingt, dat valt op. En als het opvalt, wordt het gefilmd.
Twee miljoen kijkersWat de twee miljoen kijkers thuis van de wedstrijd niet zagen, maar de liefhebbers op social media wel, was hoe de Eindhovense stemmen langs de rode tribunes galmden, over de wijk Old Trafford gleden waar ze oplosten in de avond.
En welk liedje zing je dan? Handen diep in je zakken gestopt, in een verder leeg stadion in Engeland. Ver van huis. Met Guus Meeuwis en broer Marc op de tribune. Dan zing je 'Brabant'. En hard.
[youtube:body:https://youtu.be/AYsA1vEdxTU]
Ook omdat het daar moet gebeuren. Thuis. In Brabant. Hier in het Zuiden. Daar moet CSKA Moskou bedwongen worden. Dan overwinter je in de Champions League. Hoe vet is dat. Wel eerst met het vliegtuig terug naar Eindhoven.
Nog een liedje, nog een liedje!Ook waren de supporters van PSV niet te beroerd een klein beetje zout in de gapende wond te strooien. Want het is niet dat ze het bij één liedje hielden. Nee hoor. We pakken een duur punt in Manchester, dat zullen we laten weten ook, moeten ze gedacht hebben. En dus zetten de PSV-fans het Yaya-Kolo-lied in.
In meerdere varianten bekend, kozen de fans voor de versie op de melodie van 2Unlimiteds No Limit. Een lied over de gebroeders Touré, Yaya en Kolo, tot 2013 beide spelers van Manchester City, Yaya nog steeds. Inderdaad de aartsrivaal van United. Auw! Dat doet pijn. [tweet:body:https://twitter.com/JNewiss/status/669663818226769921]Maar goed, het PSV-legioen was niet in Manchester om te zingen. Ze waren er om hun ploeg naar drie punten te schreeuwen. Dat werd er één. Maar wat voor één. Dat verdiende een liedje.
Omdat het zo mooi is, nog een keer. Met dank aan André Ooijer. Die zelf niet kan zingen, overigens. Wel filmen en twitteren.[tweet:body:https://twitter.com/andreooijer/status/669636254418477056]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.