HAVEP in Goirle steekt ANWB Wegenwachters in het nieuw

26 november 2015 om 11:56
nl
De 900 mannen en vrouwen van de ANWB Wegenwacht krijgen komende week een nieuwe garderobe. De 32.000 kledingstukken worden geleverd door HAVEP in Goirle.
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

Het nieuwe tenue vervangt vanaf maandag de werkkleding die in 1992 in gebruik werd genomen. Is de ‘oude’ medewerker van de Wegenwacht vooral getooid in helderblauw; de Wegenwacht anno 2015 kleurt gedeeltelijk fluorgeel. Daardoor zijn de medewerkers dag en nacht goed zichtbaar.
Comfort en pasvormDe ontwerper van het nieuwe tenue is Bas van Wayenburg. Bij het ontwikkelen van de nieuwe wegenwachtlijn lag de nadruk op comfort en pasvorm. “Wegenwachten knielen, rekken en strekken de hele dag en liggen vaak half onder een auto. Dan moet een outfit lekker zitten en tegen een stootje kunnen.”
De nieuwe outfit voldoet aan de meest recente zichtbaarheidsnorm en bestaat uit maar liefst veertien delen, waaronder een parka, een softshell, een bodywarmer, een polo, een workerbroek, een muts en een cap.
55.000 meter reflectiestrepenVolgens de ANWB is er bij de productie van de kleding 4700 kilometer garen, 37.000 vierkante meter stof en 55.000 meter reflectiestrepen gebruikt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.