Deel DAF-productie ligt stil door staking: ‘We zijn onevenredig zwaar getroffen’

26 november 2015 om 13:23 • Aangepast 21 november 2020 om 14:29
nl
Truckfabrikant DAF in Eindhoven draait donderdagochtend 70 procent van zijn normale productie doordat rond de 350 werknemers van de dagploeg het werk hebben neergelegd. Dat heeft een woordvoerder gezegd. Bij de Eindhovense truckbouwer werken in totaal 5800 werknemers.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

FNV en CNV hebben de DAF-werknemers opgeroepen donderdag en vrijdag te staken. De staking bij DAF is onderdeel van de stakingen en acties die al maanden aan de gang zijn in de grootmetaal, met als inzet een betere cao.
ZIE OOK: 'We zijn geen luie flikkers', DAF-stakers steken als vrijwilliger handen uit de mouwen
'Onevenredig zwaar'Bij DAF is al meerdere keren gestaakt. Het bedrijf vindt dat het ‘onevenredig zwaar’ is getroffen. De cao-onderhandelingen in zowel de kleinmetaal als de grootmetaal zijn dit voorjaar afgebroken.
DAF Trucks valt onder de cao grootmetaal en is nu met deze staking opnieuw het mikpunt omdat het bedrijf weigert om in een protocol aan te geven dat het de cao-eisen van de bonden steunt.
Volgens FNV probeerde de truckbouwer de schade van de staking donderdag te beperken door de middagploeg voor de ochtend op te roepen. DAF ontkent dat er ploegen in elkaar zijn geschoven.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.