Ooggetuige over chaos bij spoor Nuenen: 'Wat doe je toch stom wijf!'

4 november 2016 om 20:58
nl
Er is donderdag niemand doorgereden bij de chaos op het spoor bij Nuenen. Wel is er ingereden op een spoorwegmedewerker. Dat laat de politie vrijdag weten aan Omroep Brabant. Na een aanrijding met een ree ontstond donderdagavond chaos bij een spoorwegovergang. Automobilisten werden ongeduldig en negeerden de dichte spoorbomen.
Geschreven door

"Het was echt een chaos. Zo erg hebben wij het nog nooit meegemaakt," vertelt een vrouw die vlakbij het spoor woont.
LEES OOK: Chaos op het spoor bij Nuenen door botsing met ree, auto rijdt in op NS-medewerker
Ongeduldige automobilisten gingen slalommenRond tien over acht kwam bij ProRail de melding binnen dat er een ree was aangereden. De trein stond stil tussen Eeineind en Collse Hoefdijk. De overgangen werden meteen gesloten, maar niet iedereen trok zich hier iets van aan. Veel automobilisten, fietsers en vrachtwagenchauffeurs negeerden de gesloten spoorbomen bij Eeneind en reden gewoon het spoor over.
"Als het te lang duurt, worden mensen ongeduldig en gaan ze slalommen", aldus René Vegter, woordvoerder van ProRail.
'Ik dacht: Wat doe je toch stom wijf!Een automobiliste die een inschattingsfout maakte met het slalommen raakte een slagboom en is daarna doorgereden. “Zij zag schijnbaar die spoorboom niet meer."vertelt een ooggetuige.
"Ze reed de overgang op en draaide d’r stuur ineens naar rechts. Met als gevolg dat de spoorboom in d’r achterportier schoot, dwars door d’r raam. Ze gaf toen gas bij en reed snel door. Haar auto trok de spoorboom mee totdat de boom eruit schoot, toen hing de boom ineens schuin over de weg. Ik dacht: Wat doe je toch stom wijf!"
Volgens de politie kreeg een van de NS-medewerkers te maken met een automobilist die toch door wilde rijden en gas gaf, maar net op tijd stopte. De politie kwam ter plaatse en sprak de bestuurder aan op zijn gedrag. De automobilist begreep waarom de politie hem aansprak en dat dit gedrag niet toelaatbaar is.
'Ik heb dit in de acht jaar dat ik hier werk nog nooit gehoord.'Woordvoerder van ProRail, René Vegter, is verbijsterd door het agressieve gedrag van de bestuurder. "Ik heb dit in de acht jaar dat ik hier werk nog nooit gehoord. Wel dat het sluiten van spoorwegovergangen leidt tot verkeerschaos, maar niet dat het zich uit in agressief gedrag ten opzichte van medewerkers."
'Ik heb geen goed woord over voor mensen die gaan slalommen.'Igor Paulussen is voorzitter van wijkraad Eeneind. Hij woont op steenworp afstand van de spoorovergang. “Ik heb geen goed woord over voor mensen die gaan slalommen. Dat doen ze omdat de volgende overgang pas bij Tongelre is. Je moet gewoon kilometers omrijden. In de afgelopen tien jaar heb ik elk jaar wel een keer de politie moeten bellen omdat er een gevaarlijke situatie ontstond. Dan stonden er bijvoorbeeld een grote vrachtwagen schuin over het spoor.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.