PVV-voorman Geert Wilders feliciteert Steenbergen met besluit gemeente: ‘Geen azc, geweldig nieuws’

26 november 2015 om 13:08
nl
PVV-leider Geert Wilders heeft donderdagochtend de gemeente Steenbergen en haar inwoners gefeliciteerd met ‘het geweldige nieuws’ dat er definitief geen asielzoekerscentrum in het plaatsje komt. “Geen azc, geweldig nieuws”, twittert de fractieleider tevreden.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De discussie over de komst van een asielzoekerscentrum in Steenbergen speelt al weken, zo niet maanden. Het college stelde voor tussen de 200 en 300 vluchtelingen op te vangen voor hooguit twee jaar. Dat voorstel werd weggestemd door zeventien van de achttien aanwezige raadsleden. Alleen één raadslid van de VVD stemde voor.
Wilders zou eerder naar Steenbergen afreizen om actie te voeren tegen de komst van het opvangcentrum. Dat ging toen niet door vanwege uitgestelde stemrondes in de Tweede Kamer. In het centrum van het stadje hingen al spandoeken met de tekst: Geert is welkom.
ZIE OOK: Asielzoekersdebat Steenbergen: agressieve sfeer, boegeroep en middelvingers
Tumulueuze avondEind oktober verliep een vergadering over de eventuele komst van een azc tumultueus. De informatiebijeenkomst in een sporthal werd toen overschreeuwd door woedende tegenstanders. Het werd een bewogen avond waar onder meer de landelijke politiek nadien schande van sprak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.