Video

Leveren koekjes met botercrème uit 3D printer een miljoenendeal op?

26 november 2015 om 15:52
nl
Het zijn de technologische whizzkids, de creatievelingen en de bezetenen. Dat is wat de ondernemers kenmerkt die donderdag in het Eindhovense Klokgebouw hun uitvinding presenteerden. Hun vindingen zijn uitgekozen uit duizenden andere uitvindingen. Hun presentatie in Eindhoven kan zomaar een miljoenendeal opleveren.
Profielfoto van de Jong Femke
Geschreven door
de Jong Femke

De negen uitvinders komen overal uit de wereld vandaan, maar hun publiek donderdag in Eindhoven ook. Een zeer interessant publiek met investeerders, kopstukken uit het bedrijfsleven en journalisten. Die hebben aandacht, contracten en geld in de aanbieding.
VoorbeeldenDe uitvindingen variëren van; meer energiewinst uit zonnepanelen, hypergevoelige sensoren voor de landbouw, een logistiek netwerk dat binnen een dag werkt en bijvoorbeeld een 3D printer die eten print.
Die 3D printer spreekt meteen tot de verbeelding. In het Klokgebouw draait hij op volle toeren en de koekjes met roze geprinte botercrème worden gretig 'getest'.
Keukenhulp van de toekomstDie printer is een Nederlandse vinding. "Hij kost 2500 euro", licht Jeanine Hendriks toe. Met zijn vijven runnen ze het nieuwe bedrijfje 3D by flow. "In de verre toekomst heeft misschien iedereen zo'n printer in de keuken, maar eerst richten we ons op de chefkoks en de medische wereld."
"Stel je voor dat je eten kunt serveren dat dankzij deze 3D printer volgens een dieet is samengesteld of koks die perfecte hapjes creëren door deze printer."
Ultieme startWaar de 3D voedselprinter al verkocht wordt, hebben anderen nog een investeerder nodig om in de markt mee te doen. Iedereen die woensdag zijn verhaal deed in het Eindhovense Klokgebouw is van één ding verzekerd. Een droomkans.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.