Monument voor slachtoffers MH17 komt niet bij Vliegbasis Eindhoven, maar bij Schiphol

26 november 2015 om 15:33 • Aangepast 21 november 2020 om 14:29
nl
Het nationale monument voor de slachtoffers van rampvlucht MH17 komt niet bij Vliegbasis Eindhoven, maar bij Schiphol. Nabestaanden van de slachtoffers hebben daar hun voorkeur voor uitgesproken. Dat heeft de Stichting Vliegramp MH17 donderdag bekendgemaakt.
Profielfoto van Rippe Hessel
Geschreven door
Rippe Hessel

Nabestaanden van de slachtoffers hebben gestemd over de plek en hebben in meerderheid gekozen voor Vijfhuizen bij de luchthaven Schiphol. Door of namens de nabestaanden zal daar dan voor ieder van de 298 slachtoffers een boom worden geplant.

Wachten op privacy instellingen...

Gedachtenis levend houdenDe groei van de bomen houdt de gedachtenis van de slachtoffers symbolisch levend. Ze vormen een groen herdenkingslint. Ook moet er een monument komen.
LEES OOK: Welke drie locaties werden overwogen voor het MH17-monument?
In het voormalige hoofdgebouw van de Floriade kunnen de MH17-herdenkingen worden gehouden. De Stichting Vliegramp MH17 zal gesprekken voeren over vergunningen en de financiering om tot een definitieve invulling te komen.
HerdenkingenBij elke locatie werd ook een tweede locatie aangedragen waar er herdenkingen zouden kunnen worden gehouden. In het geval van Eindhoven, zou dat het Evoluon zijn geweest.
Bij de ramp met vlucht MH17 kwamen in totaal 193 nederlanders om het leven. Vijftig van hen kwamen uit Brabant.
Lees alle berichtgeving over het vliegtuigongeluk op de themapagina omroepbrabant.nl/MH17.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.