Justitie eist twaalf jaar cel tegen William R. voor doden Claudia Oskam in Zevenbergen

26 november 2015 om 15:34
nl
Justitie heeft in hoger beroep donderdag twaalf jaar cel geëist tegen William R. Hij bracht in januari 2014 zijn ex Claudia Oskam om het leven in Zevenbergen.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

De rechter veroordeelde R. eerder tot tien jaar cel vanwege doodslag. Hij werd toen vrijgesproken van moord. De rechter was er niet van overtuigd dat William zijn ex met voorbedachten rade om het leven bracht. Het Openbaar Ministerie gaat wél uit van voorbedachten rade en ging daarom tegen die straf in beroep.
'Ben geen moordenaar'Tijdens de zitting van donderdag benadrukte R. dat hij ‘het nooit zo heeft gewild’, dat hij ‘geen moordenaar is’ en dat hij binnenkort therapie krijgt ‘om te zorgen dat dit nooit meer gebeurt’.
Over twee weken doet het gerechtshof in Den Bosch uitspraak.
Gestoken en gewurgdHet lichaam van Oskam werd begin januari gevonden in een sloot in de polder net buiten Zevenbergen. Ze was gestoken met een mes, tegen het hoofd geschopt en gewurgd. Oskam en R. hadden ruzie vanwege van financiële problemen. "Ik wist niet dat ik zo kwaad kon zijn", vertelde R. tijdens de behandeling van zijn zaak. "Het was echt een explosie van geweld en toen was ze dood."
De vader en broer van Claudia Oskam noemen R. 'een monster'. "Hij heeft Claudia gedumpt als een beest."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.