Honderd minderjarige vluchtelingen opgevangen en begeleid door Combinatie Jeugdzorg

26 november 2015 om 16:09
nl
De Eindhovense hulporganisatie Combinatie Jeugdzorg gaat vanaf volgend jaar honderd alleenstaande, minderjarige vreemdelingen opvangen en langdurig begeleiden. Het gaat voornamelijk om jongeren uit Syrië en Eritrea.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

De jongeren zijn tussen de 15 en 18 jaar oud en ontvluchtten hun land in uiteenlopende omstandigheden. In de meeste gevallen waren die levensbedreigend. Soms verloren de jongeren familie tijdens de vlucht, werden ze verlaten of vooruitgestuurd.
Omdat de jongeren inmiddels een verblijfstatus hebben en dus hier een toekomst mogen opbouwen, wil Combinatie Jeugdzorg ze nu intensief gaan begeleiden. Hierdoor zouden de jongeren, ondanks wat ze hebben meegemaakt, op termijn een normaal en zelfstandig leven kunnen leiden.
Per viertalDe jongeren worden per viertal ondergebracht in kleine wooneenheden in Zuidoost-Brabant. Hiervoor werkt Combinatie Jeugdzorg samen met gemeenten, woningbouwcorporaties en andere organisaties, zoals het GGzE en het onderwijs.
Omroep Brabant zocht uit wat de komst van asielzoekers naar onze provincie voor gevolgen heeft. We beantwoorden jullie vragen over asielzoekers: van 'Wanneer gaan ze weer weg?' en 'Wat kost dat precies?' tot 'Wat kan ik doen om te helpen?'. Alle antwoorden vind je op onze themapagina over Vluchtelingen in Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.