'Hij gaf geen krimp!', astronaut André Kuipers mee tijdens trainingsmissie F16 Volkel

26 november 2015 om 17:11
Omroep Brabant
Astronaut Kuipers begon zijn carrière bij de Koninklijke Luchtmacht, als keuringsarts. (Foto: Media Centrum Defensie).
Omroep Brabant
Kuipers zat in een F16 met André Steur. Die vond dat een grote eer. (Foto: Media Centrum Defensie).
Omroep Brabant
'Met André Kuipers met 9G de bocht om. Hij gaf geen krimp!' (Foto: Media Centrum Defensie).
Omroep Brabant
André Kuipers maakt zich op voor zijn vlucht. (Foto: Media Centrum Defensie).
Omroep Brabant
Kuipers krijgt uitleg. (Foto: Media Centrum Defensie).
1/5 Astronaut Kuipers begon zijn carrière bij de Koninklijke Luchtmacht, als keuringsarts. (Foto: Media Centrum Defensie).
André Kuipers vloog donderdag mee in een F16 tijdens een trainingsmissie vanaf vliegbasis Volkel. De astronaut begon zijn carrière bij de Koninklijke Luchtmacht, als keuringsarts. Hij deed onder meer onderzoek naar ruimtelijke desoriëntatie bij vliegers en ruimteziekte bij astronauten voordat hij aan de slag ging als arts, wetenschappelijk onderzoeker en astronaut bij de Europese ruimtevaartorganisatie ESA.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Kuipers zat donderdag in een F16 met André Steur. "Een grote eer", volgens Steur. "Met André Kuipers met 9G de bocht om. Hij gaf geen krimp!" Hij noemt Kuipers een held en spreekt van een 'jongensdroom'. [tweet:body:https://twitter.com/astro_andre/status/670022863966085124]
Langste Europese ruimtevluchtKuipers werd bekend door deel te nemen aan twee ruimtemissies, waaronder de langste Europese ruimtevlucht ooit in 2011. [Tweet:body:https://twitter.com/andresteur/status/669875766453248000]De Nederlandse F16- piloten vliegen regelmatig in de omgeving van de thuisbases Volkel en Leeuwarden om het Nederlandse luchtruim te beschermen en als voorbereiding op missies, zoals op dit moment in het Midden-Oosten.
ISISSinds oktober 2014 maken zes F-16’s en bijna tweehonderd militairen deel uit van de internationale coalitie tegen terreurorganisatie ISIS in Irak.

Wachten op privacy instellingen...