Robbie Haemhouts haakt af voor degradatiekraker, trainer Jurgen Streppel verwacht vreemd avondje - Omroep Brabant

Robbie Haemhouts haakt af voor degradatiekraker, trainer Jurgen Streppel verwacht vreemd avondje

26 november 2015 om 17:06
nl
Willem II moet het in de wedstrijd tegen FC Twente nog stellen zonder Robbie Haemhouts. De Belgische middenvelder, net op de weg terug van een hamstringblessure, heeft de training van donderdag moeten staken nadat hij een terugslag kreeg.
Profielfoto van van der Zon Job
Geschreven door
van der Zon Job

"Heel vervelend", zegt trainer Jurgen Streppel. "Het duurt lang. Hij heeft dezelfde klachten weer." De Helmondse coach heeft verder, op de al langer geblesseerde Ondaan en Andrade na, een fitte groep.
Oorlog onderin, FC Twente in crisisWillem II kan zaterdag bij een overwinning in Enschede over FC Twente heen klimmen op de ranglijst. De Tukkers staan vijftiende, Willem II één plek lager met één punt minder. De Tilburgers treffen FC Twente op het moment dat de club wederom in een bestuurlijke en sportieve crisis verkeert.
Vorig week werd er nog met 5-0 van Feyenoord verloren, deze week stapte voorzitter Aldo van der Laan op nadat documenten uitlekten waaruit bleek dat investeringsmaatschappij Doyen invloed uitoefent op het transferbeleid van FC Twente. Dit is tegen de regels, waardoor de club een flinke straf boven het hoofd hangt.
Clubtopscorer Erik Falkenburg van Willem II maalt er weinig om dat FC Twente juist nu getroffen wordt door die malaise: "Het is vervelend voor die club, maar iedere vorm waarin zij het lastig hebben is wel in ons voordeel."
Streppel geeft aan dat het gehannes in het oosten perspectief kan bieden, maar dat er ook een bepaald gevaar in schuilt. "Als alles negatief wordt, is het moeilijk om die sfeer om te draaien. Maar ik denk dat het publiek achter de ploeg gaat staan. Laten we hopen dat we ze stil kunnen krijgen."    
'Het wordt vreemd'Al met al verwacht Streppel een vreemde avond in Enschede: "Ik heb geen idee hoe het daar gaat zijn, hoe de sfeer gaat zijn. Het was vorig jaar ook al zo'n rare wedstrijd. Het belooft vreemd te worden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.