The Kik-bandlid over dienst Armand: 'Het was geen doorsnee afscheid'

26 november 2015 om 19:07
"Van tevoren dacht ik dat het raar zou zijn om naast de open kist te spelen", vertelt Marcel Groenewegen, bassist van beatgroep The Kik, in Onder Ons. Hij speelde donderdagmiddag samen met de andere vier bandleden op de afscheidsdienst van protestzanger Armand in de Effenaar in Eindhoven. "Maar uiteindelijk was het niet raar en eigenlijk wel fijn. Ik zag hem vredig liggen."
Profielfoto van Parren Deborah
Geschreven door
Parren Deborah

"Het afscheid van Armand was heel mooi", omschrijft The Kik-bandlid Marcel Groenewegen de herdenking. "Het was geen doorsnee afscheid, maar dat past ook niet bij hem. Hij wilde een feestje en dat werd het."
Emotionele momenten"Het meest emotionele moment vond ik toen de zus van Armand vroeg of we het nummer 'Iemand' nog wilden spelen." Dit terwijl het bekende nummer 'Ben ik te min' aan het eind al was gespeeld. "Iemand is een nummer waar een moment in zit dat we ook met Armand live speelden. De zang blijft op een gegeven moment over. Toen zong het hele publiek mee."
BiografieHet leven van Armand wordt vastgelegd in een biografie die geschreven wordt door Groenewegen. Hij is behalve muzikant ook journalist. "Ik besloot twee jaar geleden om een boek te gaan schrijven." De muzikant uit Tilburg wist dat het een biografie moest worden. "Armand vertelde altijd verhalen backstage. Toen lag het eigenlijk voor de hand om over hem een biografie te schrijven."
"Je bent net te laat", was het antwoord van de protestzanger toen Groenewegen vroeg om een biografie over hem te schrijven. "Hij was toen twee weken geleden zelf begonnen met schrijven", vertelt The Kik-bassist. Uiteindelijk kwam de Armand toch bij hem terug. Vanaf maart van dit jaar is hij gaan schrijven. "Ik kwam om acht uur bij hem thuis, zette de bandrecorder aan en dan begon hij te ouwehoeren." Eind volgend jaar moet de biografie klaar zijn.
[YouTube:https://youtu.be/hW9fjQmktaY]

Wachten op privacy instellingen...