Afgetreden wethouder Van den Bosch van Steenbergen: 'Misschien te gevoelig voor de politiek'

26 november 2015 om 19:51
Oud-wethouder Vincent van den Bosch van Steenbergen denkt dat hij 'te gevoelig' is voor de politiek. Dat zei hij donderdag in het TV-programma Onder Ons van Omroep Brabant. Van den Bosch besloot dit weekend te stoppen als wethouder omdat hij zich 'aangeschoten wild' voelde.
Profielfoto van Kraak Arjo
Geschreven door
Kraak Arjo

Dat begon op maandag 9 november, toen de D66-wethouder na een lange vergadering in het gemeentehuis buiten werd opgewacht door een video-amateur. Hij ontstak in woede en intimideerde de cameraman. De beelden leverden hem een golf van publiciteit op. Op YouTube is het filmpje meer dan 100.000 keer bekeken.
GeprovoceerdVan den Bosch zegt nu dat hij 'door vermoeidheid overmand' was, en dat de cameraman hem al maanden hinderlijk achtervolgde. "Ik ben geprovoceerd en helaas ben ik in de val gelopen." Naar aanleiding hiervan zegt hij: "Misschien ben ik ongeschikt voor de politiek."
In de dagen die volgden kreeg Van den Bosch steeds meer kritiek, volgens hem allemaal 'vuilspuiterij'. Het ging bijvoorbeeld over zijn bedrijf dat bemiddelt in Poolse modellen, of over het feit dat hij rondrijdt met een auto met Pools nummerbord. "Volkomen legaal", aldus Van den Bosch.
Afgelopen weekend besefte Van den Bosch zich dat hij niet meer geloofwaardig was als wethouder. Hij besloot op te stappen, ook omdat hij zich realiseerde dat hij een motie van wantrouwen in de gemeenteraad niet zou overleven.
Oneerlijke politiek Van den Bosch vindt dat er in Steenbergen 'oneerlijke politiek' wordt bedreven. "Politici proberen elkaar te beschadigen en gaan niet met elkaar om op basis van politieke argumenten. Voorlopig ziet Van Den Bosch voor zichzelf geen rol weggelegd in de politiek.

Wachten op privacy instellingen...