Met potten pindakaas gaat Joep de Mol voor de winst in de Hockey World League

26 november 2015 om 19:20
nl
Het is een jongensdroom die uitkomt voor hockeyer Joep de Mol uit Berkel-Enschot. Voor het eerst zit hij bij de selectie van het Nederlands team. Vrijdag speelt Oranje in India de eerste wedstrijd in de finaleserie van de Hockey World League in India.
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

Omdat Sander Baart geblesseerd raakte, werd De Mol vorige week plots opgeroepen voor het grote Oranje. "Het is supermooi om op een groot toernooi je debuut te maken", zegt het talent van Oranje Zwart.
"Het is een beetje bezonken. Het was wel een heftig weekje, met het regelen van een visum, vaccinaties en alles. Maar het gaat goed, ik heb het heel erg naar m'n zin hier."
'Pindakaas houdt me sterk'Dat 'hier' is de Indiase stad Raipur, waar de finaleserie van de Hockey World League wordt afgewerkt. Bang voor voedselvergiftiging in het verre India is De Mol niet. "Ik heb twee potjes pindakaas bij me om me sterk te houden, dus dat komt helemaal goed."
Woensdag maakte Joep de Mol zijn officiële debuut in Oranje, in een oefenwedstrijdje tegen Canada. Hij scoorde meteen, dus dat geeft goede hoop voor vrijdag. Dan is Duitsland de tegenstander in de eerste wedstrijd van het toernooi. "Gelijk het grote werk, dus dat is heel gaaf."
Oranje is titelfavorietZoals altijd is Nederland een van de favorieten voor de titel in de Hockey World League. En dat is terecht, vindt De Mol. "We hebben een sterk team, dus ik denk dat we zeker voor de winst moeten gaan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.