Rapper Ismo is overtuigd van onschuld: ‘Rechtszaak is bijzaak, focus ligt op album’

26 november 2015 om 20:08
nl
“Die rechtszaak is alleen maar bijzaak”, zegt Ismael Houllich, ook wel bekend als rapper Ismo uit Breda, in een interview met Omroep Brabant. “Ik ga er gewoon vanuit dat ik word vrijgesproken”, zegt hij vol overtuiging twee dagen nadat justitie de eis tegen hem uitsprak.
Profielfoto van Youssef Zerrouk
Geschreven door
Youssef Zerrouk

Het OM wil hem namelijk vervolgen voor uitspraken die hij heeft gedaan in het nummer Eenmans. Als het aan justitie ligt moet de rapper het nummer van YouTube verwijderen en een boete van 1500 euro betalen.
Opruiende tekstenIn het nummer spreekt Ismo onder meer zijn liefde voor de koran uit en laat hij geen spaan heel van joden, homoseksuelen en 'je moeder'. Hij geeft 'flikkers' geen hand en haat 'die fucking joden' nog meer dan nazi's.
Volgens hem is het vrijheid van meningsuiting. “Daarom ben ik er van overtuigd dat ik word vrijgesproken." Hij maakt de vergelijking met Geert Wilders die de 'minder' uitspraak deed over Marokkanen. "Duizenden mensen deden daar aangifte van en hij zal waarschijnlijk worden vrijgesproken, vanwege de vrijheid van meningsuiting."
'Minder kwetsend dan Wilders'"Tegen mij zijn maar vier aangiften gedaan, waarvan er één is ingetrokken. Terwijl het nummer ruim 4,5 miljoen keer is bekeken op YouTube. Ik denk dus dat de maatschappij mijn teksten minder kwetsend vindt dan die van Wilders." [Tweet:body:https://twitter.com/frankvdlinde/status/669113727422218240]
Als de rechter over twee weken meegaat met de eis van justitie en Ismo dus de boete moet betalen en het nummer van YouTube moet verwijderen, gaat hij in hoger beroep. "Het gaat mij niet om het geld of zo. Het is dan echt een principekwestie. Want als ik mijn nummer moet verwijderen, dan kun je zowat heel YouTube opdoeken. Er zijn daar veel ergere filmpjes te vinden dan mijn rapnummer."
'Ik haat zionisten nog steeds'Spijt heeft hij niet van zijn uitspraken. "Ik had achteraf gezien wel beter mijn woorden moeten kiezen. Zionisten in plaats van joden. Want één ding is zeker: zionisten haat ik nog steeds. Daar zal ik niet van wijken. Ik haat ze net zo erg als alle andere mensen die anderen kwaad doen."
"Datzelfde gevoel heb ik bijvoorbeeld ook voor die gasten die de aanslagen in Parijs deden. Die mogen van mij ook allemaal verwijderd worden van de wereld."
LEES OOK: 'Eigen schuld van Charlie Hebdo’, rapper Ismo uit Breda weer in opspraak na tweets aanslag Parijs
"Maar ik heb het nummer vanuit mijn eigen creatieve oogpunt geschreven en heb niet goed kunnen overzien hoe mijn woorden aankwamen. Het is nooit de bedoeling geweest om mensen echt te kwetsen. Het is gewoon mijn mening. En daar heb ik recht op. Niet iedereen hoeft het daarmee eens te zijn. Dat is hun recht."
Focus nu op albumHij zegt dat zijn hoofd niet echt bij de rechtszaak zit. "Het is voor mij al even geleden, weet je. En ik ben nu vooral bezig met het maken van mijn album." Dat moet ergens in december uitkomen, verwacht hij. "Al mijn energie zit nu in dit project. Ik kan die negativiteit van de zaak er echt niet bij hebben."
Muzikaal gaat het goed met Ismo. De rapper is populair. Zijn nummers worden steevast goed bekeken en beluisterd op YouTube. Ook zijn laatste nummer 'Kan niet hangen met je' heeft in een paar dagen tijd ruim 220.000 hits gehad op de videowebsite.[YouTube:body:https://youtu.be/Z35b42zoyMI]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.