Video

Gewapende overval op Hubo aan Heuvelplein Breda, 44-jarige dader overmeesterd

27 november 2015 om 10:52 • Aangepast 21 november 2020 om 14:28
nl
Op doe-het-zelf-zaak Hubo aan het Heuvelplein in Breda is vrijdagochtend een gewapende overval gepleegd. De eigenaar van de winkel heeft met hulp van anderen de 44-jarige dader overmeesterd.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

De man kwam iets voor half tien de zaak binnen met het vuurwapen in zijn hand. Een voorbijganger die vlak daarna zijn hond aan het uitlaten was, zag hoe de dader, 'een schriel mannetje', vast werd gepakt.
Geladen wapen"Hij lag op de grond met drie mensen bovenop hem." Niet vlak daarna arriveerde de politie en werd de overvaller afgevoerd. "Van alle kanten kwamen ze aan. Ze riepen nog naar hem of het wapen geladen was of niet."
"Hij heeft veel geluk gehad, dat ie de trekker niet heeft over gehaald", zegt een buurvrouw over de heldhaftige daad van de eigenaar van de zaak."Ik vind het mooi werk van die man, hij had hem nog een pak slaag erbij moeten geven."

Wachten op privacy instellingen...

Op de stoep voor de winkel lag een sporttas en een klein pistool met kogels. De recherche is een onderzoek begonnen.

Wachten op privacy instellingen...

Buurt ongerust over aantal overvallenBuurtbewoners zijn ongerust over het aantal overvallen in de buurt. "Ik maak me echt veel zorgen, het gebeurt te vaak hier in de wijk", vertelt een man. Ruim twee weken geleden werd de Zeeman aan de Rijpstraat overvallen. Een dag eerder was het raak bij snackbar Pink Panther.En dan was er ook nog de explosie op het Thorbeckeplein.
"We dragen zelf maar een wapen, en als ze ons dan pakken dan schieten we maar eerder", zegt een vrouw gekscherend. "Die man heeft misschien vijftig euro wisselgeld in zijn kassa zitten. Ik vind het absurd", voegt ze er boos aan toe.
Een andere dame hoopt dat met de arrestatie de rust terugkeert in de buurt. "Ik hoop dat het dezelfde dader is en dat het nu afgelopen is."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.