Jeroen Blijlevens keert drie jaar na doping-ontslag terug als ploegleider van Marianne Vos

RIJEN - Jeroen Blijlevens uit Rijen wordt ploegleider bij WM3 Pro Cycling, de wielerploeg van Marianne Vos. De voormalig topsprinter keert daarmee terug op z'n oude nest, want van 2009 tot 2012 was hij ook ploegleider van Vos.
Na zijn tijd als ploegleider in het vrouwenwielrennen vertrok Blijlevens naar de mannenploeg van de Rabobank, die in 2013 fietste onder de namen Blanco en Belkin.

Ontslagen na leugen over doping
Bij die ploeg moesten alle personeelsleden een enquête invullen over dopinggebruik in het verleden. Blijlevens vulde in dat hij nooit doping had gebruikt. Een paar maanden later werd bekend dat hij had gelogen: van 1997 tot 2003 gebruikte hij epo. Die onthulling kostte hem zijn baan als ploegleider.

LEES OOK: Jeroen Blijlevens, topsprinter in verrot tijdperk

Het bleef kriebelen
De afgelopen jaren werkte Blijlevens, die vlak over de grens in Meerle woont, als verkoper van wielerkleding. Maar het bleef kriebelen en dus keert hij nu terug als ploegleider. “Ik heb altijd nauw contact gehouden met Marianne en met de ploeg", vertelt Blijlevens. "Ze zijn nu aan een nieuw project begonnen en ze zochten iemand om de sportieve verantwoordelijkheid te dragen. Het is schitterend om terug in de ploegleiderswagen te kunnen stappen."

"Ik wil WM3 Pro Cycling en alle wielersportfans mijn toegevoegde waarde als ploegleider laten zien. We gaan voor klinkende overwinningen en werken met onze talenten aan een duurzame toekomst. De kampioenen en winnaars van morgen willen we verbeteren en klaarstomen voor het grote werk.”

Vos is blij
Marianne Vos is blij met de terugkeer van Blijlevens. "We hebben enkele jaren heel fijn en professioneel samengewerkt. Mede dankzij hem heb ik indertijd grote overwinningen binnengesleept en een belangrijke basis gelegd voor de successen die nadien kwamen. Hopelijk gaan we met WM3 Pro Cycling opnieuw de vruchten plukken van Jeroens expertise."

Blijlevens tekent bij WM3 Pro Cycling, dat tot dit seizoen Rabobank-Liv heette, een contract van twee seizoenen.