Gemeenten bouwen 14.000 noodwoningen voor vluchtelingen, hoeveel in Brabant nog niet bekend - Omroep Brabant

Gemeenten bouwen 14.000 noodwoningen voor vluchtelingen, hoeveel in Brabant nog niet bekend

27 november 2015 om 13:17 • Aangepast 21 november 2020 om 14:28
nl
Gemeenten in Nederland gaan op korte termijn voor 14.000 vluchtelingen noodwoningen openstellen. Een deel daarvan wordt nieuw gebouwd. Dat staat in een bestuursakkoord dat het Rijk vrijdag heeft gesloten met gemeenten en provincies. Hoeveel noodwoningen er in Brabant komen is nog niet duidelijk.
Profielfoto van Arjo Kraak
Geschreven door

In het bestuursakkoord staat ook de al eerder gemaakteafspraak dat elke provincie 2500 noodopvangplaatsen voor asielzoekers realiseert. Daar is Brabant volop mee bezig. De provincieoverlegt over die noodopvangplaatsen met gemeenten, veiligheidsregio's en het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA).

Wachten op privacy instellingen...

Dat Platform Overleg Vluchtelingenheeft volgens een woordvoerder van de provincie al opgeleverd dat in Valkenswaard van 1 december tot 31 maart 400 asielzoekers kunnen worden opgevangen. De doelstelling is om in januari 2500 opvangplekken te hebben. De provincie gaat ervan uit dat dit gaat lukken.
Vergoeding voor opvangplaatsen stijgtHet Rijk hoopt dat de extra opvangplaatsen ertoe leiden dat gestopt kan worden met crisisopvang.Dat zijn sporthallen en dergelijke, waar vluchtelingen maar 72 uur mogen blijven. Tot het zover is gaat het ´tarief´ voor deze opvangplaatsen wel omhoog. Het Rijk gaat gemeenten 100 euro per persoon per nacht betalen in plaats van het huidige tarief van 40 euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.