'Hij komt niet meer op deze school terug', zegt rector over 16-jarige aanrander

27 november 2015 om 16:03
nl
De 16-jarige jongen uit Deurne die verdacht wordt van zestien aanrandingen, komt niet meer op zijn school terug. Dat heeft rector Monique van Roosmalen van het Hub van Doornecollege in Deurne vrijdag laten weten. De jongen werd vrijdag voorlopig vrijgelaten, maar blijft wel verdachte in de zaak.
Geschreven door

De jongen werd dinsdagochtend aangehouden omdat hij in zijn woonplaats zestien meisjes heeft aangerand in oktober en november. Hij heeft de aanrandingen bekend.
Hoe dan ook, de 16-jarige leerling zal niet meer terugkeren op het Hub van Doornecollege. "In verband met zijn veiligheid, zou terugkomen ook niet meer kunnen. Niet in deze setting", vertelt de rector.
Leerlingen bij betrokken?Rector Van Roosmalen weet niet of er ook leerlingen van haar school slachtoffer zijn geworden. "Ik vermoed van wel, omdat het zo dichtbij is, maar weten doen we het niet. Het is nog onduidelijk of er überhaupt leerlingen van onze school bij betrokken zijn."
Er is verrast gereageerd op school, zo vertelt Van Roosmalen. De school gaat nu nadenken wat de volgende stap zal moeten zijn. "We weten nog niet hoe groot of klein het is. Onder het woord aanranding kan zoveel vallen."
Onzedelijk betastDe Deurnese jongen zou de meisjes hebben lastiggevallen en hen onzedelijk hebben betast. De jongen reed afwisselend op een scooter en een fiets, meldden de slachtoffers, die veelal minderjarig waren.
De rechter-commissaris heeft zijn voorlopige hechtenis vrijdag geschorst. Waarom de jongen weer op vrije voeten is, is nog niet duidelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.