Jubilerende Nijmeegse Vierdaagse trekt eenmalig door Mill en Sint Hubert

27 november 2015 om 14:22
nl
De officiële route van de Nijmeegse Vierdaagse loopt volgend jaar ook de gemeente Mill en Sint Hubert. Ter gelegenheid van de honderdste editie van het evenement wordt de oude 55 kilometerafstand eenmalig in de route opgenomen. Tot 1966 maakte deze route door Mill en Sint Hubert deel uit van de wandelmarsen.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

De extra lus van vijf kilometer zal lopen via Grave, Escharen, Rotscheweg/Bordscheweg, Meisevoort, Tongelaar, Vaardijk/Molendijk, Karstraat, Beerseweg, Millseweg en Beers. Een deel van de route loopt door de Raamvallei en over landgoed Tongelaar.
'Mill en Sint Hubert opnieuw op de kaart'Burgemeester Walraven is blij dat de tocht der tochten in 2016 door zijn gemeente trekt. Tenminste, als er voldoende aanmeldingen zijn, maar daar gaat Walraven wel vanuit. "Een prachtige kans voor onze gemeente. We zetten Mill en Sint Hubert opnieuw op de kaart door onderdeel te zijn van zo'n groot, internationaal evenement."
Het dorp Mill voerde eerder een lobby om de wandelaars door het dorp te krijgen, inclusief alle feestelijkheden die daarbij horen.
42.000 wandelaarsDe honderdste Vierdaagse vindt plaats van 19 tot en met 22 juli 2016. Jaarlijks lopen 42.000 wandelaars mee.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.