Fraaie zege Benito van de Pas in openingsronde Players Championship Finals

27 november 2015 om 17:15
nl
Benito van de Pas is de Players Championship Finals in Minehead gestart met een knappe zege. De Tilburgse darter versloeg vrijdagmiddag de Engelsman Stephen Bunting met 6-4.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Bunting schreef twee jaar geleden nog Lakeside - het officieuze WK van de bond BDO - op zijn naam. "Pff, dit is niet goed voor mijn hart", verzuchtte Benito's moeder Sylvia na het duel. "Hij tikt nog onregelmatig!"
'Maakte mezelf nerveus'In het begin van de wedstrijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor Van de Pas. Hij kwam 5-0 voor. Na de pauze kwam Bunting echter goed terug. Van de Pas maakte het verschil door formidabel uit te gooien. Zes van de acht pijlen die hij wierp op een dubbel was raak.
"Ik maak mezelf nerveus omdat ik de laatste tijd vaak in de eerste ronde van tv-toernooien nipt verloor", legt de Tilburger uit aan Omroep Brabant. "Een 5-0 voorsprong mag je voor je gevoel dan natuurlijk niet weggeven. Gelukkig won ik en kan ik nu laten zien wat ik op de vloer ook kan."
'Na de pauze shit'Jelle Klaasen werd uitgeschakeld. De Bredanaar was in Minehead als tiende geplaatst, maar hij moest vrijdagmiddag zijn meerdere erkennen in de Welshman Gerwyn Pice. Klaasen verloor met 6-4.
Scorend kon Klaasen Price goed bijbenen, maar de Welshman finishte beter. "Het had 5-0 moeten staan voor de break", blikt de Bredanaar terug. "Na de pauze speelde ik shit. De break kwam voor mij op het verkeerde moment..."
MVGMichael van Gerwen komt vrijdagavond in actie. Hij treft het Engelse talent Keegan Brown. Het mooiste affiche van de avond is de wedstrijd tussen regerend wereldkampioen Gary Anderson en zestienvoudig wereldkampioen Phil 'the Power' Taylor.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.