Gelijkspel Oranje-hockeyers bij start World League Finals

27 november 2015 om 18:57
Het Nederlandse hockeyteam heeft vrijdag de eerste groepswedstrijd tijdens de Hockey World League Finals gelijkgespeeld. Het duel in het Indiase Raipur eindigde in 0-0.
Profielfoto van Bekker Peter de
Bekker Peter de

Duitsland kreeg de meeste en de beste kansen, maar doelman Jaap Stockmann wist Oranje op de been te houden. De Nederlandse keeper werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Seve van Ass was nog het dichtst bij een Nederlandse treffer maar een schot van hem werd met de voet gered door de Duitse keeper Nicolas Jacobi.
Tegen negen manDoor tijdstraffen voor Oskar Deecke en Lukas Windfeder speelde Nederland aan het begin van het vierde kwart drie minuten tegen negen man - en nog twee minuten tegen tien man - maar toch werd de ploeg van bondscoach Max Caldas nooit echt gevaarlijk.
In de selectie van Oranje zitten acht Brabanders: Vughtenaar Rogier Hofman, Boxtelaar Glenn Schuurman, Robert van der Horst, Niek van der Schoot, Bob de Voogd, Joep de Mol en Mink van der Weerden van het Eindhovense Oranje-Zwart en Sander de Wijn uit Cuijk.