FC Eindhoven wint in Deventer en haakt weer aan in titelstrijd

27 november 2015 om 23:04
FC Eindhoven heeft de topper tegen Go Ahead Eagles met 1-2 gewonnen. Door deze zege staat de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag tweede. Met twee punten voorsprong op de ploeg uit Deventer, met één wedstrijd meer gespeeld, maar nog wel achter Sparta.
Profielfoto van Nanko Boelman
Nanko Boelman

Go Ahead startte deze topper in de zesde minuut met een vlammend schot van Rijsdijk, maar Ruud Swinkels had een prachtige reflex in huis en voorkwam daarmee een vroege tegengoal.  De eerste de beste kans van FC Eindhoven ging er wel in. Topscorer Jinty Caenepeel werkte een voorzet van Vandeputte hard tegen de touwen. Zo stond het na elf minuten 0-1.
Gelijkmaker uit het nietsNa de goal kreeg Eindhoven meer grip op de wedstrijd, zonder echt gevaarlijk te worden. De thuisploeg stelde daar bitter weinig tegenover, tot kort voor rust. Randy Wolters maakte er in de 43e minuut uit het niets 1-1 van. Hij ging alleen op Swinkels af na een mooie steekpass van De Kogel en rondde beheerst af.
Eindhoven was na de thee vastberaden om opnieuw te scoren. Dat lukte twee minuten na rust. Uit een voorzet van Caenepeel kopte Tom Boere de bal listig over Eagles-doelman Zwarthoed: 1-2. Thomas Horsten kreeg daarna op aangeven van Boere nog twee mooie kansen, maar wist die niet te benutten. Boere werd ondanks zijn goede werk vroeg gewisseld, voor hem kwam de van een blessure herstelde Van den Hurk.
Opportunisme Dankzij opportunistischer spel was Go Ahead weliswaar een aantal keren dreigend, maar Eindhoven kreeg de beste kansen. Tien minuten voor tijd was het opnieuw Caenepeel die gevaarlijk werd. Zijn schot spatte op de lat uiteen.
Dat was meteen zijn laatste actie. Net als eerder op de avond Milan Massop, moest hij met een blessure van het veld. “We worden sterker en sterker als selectie. De invallers worden steeds beter.“ Dus ook die blessures kunnen worden opgevangen, zei Mitchell van der Gaag na afloop.
Wereldredding SwinkelsDoor al die blessuregevallen was er flink wat extra speeltijd. Daarin was het zo nu en dan billenknijpen voor de ploeg van Van der Gaag. Zo redde Swinkels zijn ploeg ver in blessuretijd met een wereldredding op een schot van dichtbij.
“Dit was een heel belangrijke redding, want we hadden deze overwinning nodig om de aansluiting te houden. Voor mezelf is het heel lekker dat ik dan nog even zo’n bal pak", aldus de doelman, die hoopt zo lang mogelijk mee te doen om de titel.