Video

Bijeenkomst moslims in Tilburg: 'Hoe kunnen wij terrorisme bestrijden?'

28 november 2015 om 00:25
nl
Hoe bestrijden moslims het terrorisme? Die vraag stond vrijdagavond centraal bij Wijkcentrum De Symfonie in Tilburg. Daar kwamen zo’n dertig aanhangers van de Ahmadiyya Moslim Djamaat bij elkaar om te praten over hun geloof en hoe er door buitenstaanders naar wordt gekeken.
Profielfoto van Huisman Marcel
Geschreven door
Huisman Marcel

Na de aanslagen in Parijs twee weken geleden door aanhangers van IS, is de discussie over het islamitisch geloof en terrorisme flink aangewakkerd. Critici beweren dat de islam geweld tegen ongelovigen aanspoort.
Onterecht, volgens imam Saffeer Siddiqui, die vrijdagavond sprak op de bijeenkomst in Tilburg. “In de islam zijn wel zeventig stromingen, maar ze gebruiken allemaal de Koran. En daarin staat duidelijk dat je niemand mag dwingen te geloven, zeker niet met geweld.”
'Vrede uitdragen'Aanhangers van de Ahmadiyya Moslim Djamaat geloven op een andere manier dan de rest van de moslims. “Soms wordt er ook tegen ons geweld gebruikt, daarvoor is onze leider zelfs gevlucht naar het buitenland. Er zijn moslims die niet eens erkennen dat wij islamieten zijn."
Toch is er volgens imam Siddiqui maar één manier om de agressie te stoppen en dat is door de boodschap van vrede uit te dragen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.