Michael van Gerwen op weg naar vierde titel op rij

28 november 2015 om 11:00
nl
Darter Michael van Gerwen uit Gemonde heeft vrijdag in de eerste ronde van de Players Championship Finals gewonnen van jeugdwereldkampioen Keegan Brown (6-4). Hij komt in de volgende ronde uit tegen Vincent van der Voort, die geen enkele moeite had met Justin Pipe (6-1). Van Gerwen won de laatste drie grote toernooien en hoopt er dit weekend een vierde toernooizege aan toe te voegen.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

De wedstrijd tussen 'Mighty Mike' en Brown ging lange tijd gelijk op. Pas in de laatste twee legs kon Van Gerwen het verschil maken. In de negende leg profiteerde de Gemondenaar van een misser van Brown op de dubbel achttien en de beurt daarna wist hij dubbel vier te raken, terwijl Brown een pijl op bullseye miste.
"In het begin van de wedstrijd finishte Keegan erg goed", analyseerde Van Gerwen zijn duel na afloop. "Ik had het lastig. Er lag veel druk op me. Ik kan veel beter dan dit. In de volgende ronden spelen we langere duels. Dat ligt me beter."
Kraker's Middags had Tilburger Benito van de Pas zich ook al geplaatst voor de tweede ronde. Hij boekte een fraaie overwinning op Stephen Bunting. Bredanaar Jelle Klaasen werd uitgeschakeld door Gerwyn Price uit Wales: 4-6.
De kraker van de eerste ronde was het duel tussen veelvoudig wereldkampioen Phil Taylor en regerend wereldkampioen - en titelverdediger - Gary Anderson. Die wedstrijd werd door Anderson met 6-5 gewonnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.