Video

Minister: 'PSV moet namen van supporters aan Spaanse justitie geven'

11 november 2016 om 19:30 • Aangepast 21 november 2020 om 06:08
nl
PSV moet de namen van eigen supporters doorgeven aan de Spaanse justitie. Via het Openbaar Ministerie in Nederland kwam het verzoek om de namen te delen van de supporters die in Madrid met muntjes naar bedelaars gooiden. De club wilde niet meewerken, maar de minister zegt nu dat het moet.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

"Als een ander land vraagt om mee te werken aan dit soort rechtszaken doe je dat gewoon", zegt de minister. "Je kunt dan niet zeggen: we hebben het onderling wel geregeld en verder komt justitie er niet meer aan te pas''
Werken niet meeVoor PSV-directeur Gerbrands is dat juist het argument. "Er is al gesproken met de supporters en er zijn vier stadionverboden uitgedeeld. Dubbel berechten doen wij niet, dus zoek het zelf maar uit. Wij werken niet mee."
Hij neemt de opmerkingen van Schipper ter kennisgeving aan. "Iedereen had negen maanden geleden zijn mening klaar. Ik heb alleen een telefoongesprek gehad met minister Van der Steur en heb hem verteld wat we allemaal zelf gingen doen. Daar is het bijgebleven. We hebben daarom zelf onze eigen verantwoordelijkheid genomen en sancties opgelegd,'' herhaalde Gerbrands vrijdag zijneerdere uitspraken.
De Eindhovenaren speelden in maart in de Champions League tegen Atlético Madrid. Een aantal supporters misdroeg zich door muntgeld naar bedelaars te gooien. Ook liet iemand de bedelaars opdrukken voor geld.

Wachten op privacy instellingen...

Gerbrands keurde het gedrag meteen af en noemde het 'schandalig' en deed onderzoek naar wie de relschoppers waren.
23 november opnieuw in MadridOp 23 november staan PSV en de Spaanse club in de Champions League opnieuw tegenover elkaar in Madrid.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.