Sinterklaasgedicht moet warm en... persoonlijk zijn - Omroep Brabant
Video

Sinterklaasgedicht moet warm en... persoonlijk zijn

1 december 2015 om 20:37 • Aangepast 25 april 2020 om 11:50
nl
Hij holt van winkelcentrum naar bibliotheek om eerste hulp te verlenen aan mensen die zelf geen goed Sinterklaasgedicht uit hun pen krijgen. Schrijver Marcel Vaandrager uit Werkendam is deze dagen veelgevraagd als persoonlijk hofdichter van de Goedheiligman.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

"Ik ben nog geen computersite tegengekomen die hele warme persoonlijke gedichten voor iemand kan maken." In één zin sabelt schrijver Marcel Vaandrager de honderden volledig geautomatiseerde rijmwebsites neer.
Rond Sinterklaas worden die massaal bezocht. Na het invoeren van wat trefwoorden en een druk op enter, komt er een 'gedicht' uit.
Het kan beterVaandrager is voor de persoonlijke benadering. Met mensen die een persoonlijk gedicht willen voert hij eerst een kort gesprek. "Ik vraag dan voor wie het is en wat voor achtergrond hij of zij heeft. Uiteraard hebben we het dan ook over het cadeau."
In de bieb van Werkendam komt Sjaan van den Heuvel langs voor een gedicht voor zijn zoon. De schrijver en vader wisselen informatie uit en na een kwartiertje van schrijven en doorgestreepte woorden is het persoonlijke gedicht klaar.
De zoon van Sjaan woont in Glasgow, studeert daar aan een universiteit en geeft ook nog eens Nederlandse les.  
Het gedichtVader Sjaan luistert verwonderd naar de eerste zinnen van het gedicht. "Je bent reislustig, sprong nooit uit de band en bent uiteindelijk in Schotland beland."
Na de voordracht wordt de schrijver hartelijk bedankt, die zich vervolgens weer opmaakt voor een volgend persoonlijk gedicht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.