Boxtelaar Bovendeert leidt hockeyers Oranje naar zege op Argentinië

28 november 2015 om 19:12 • Aangepast 21 november 2020 om 14:26
nl
De Nederlandse hockeyers hebben de tweede groepswedstrijd in het finaletoernooi van de World League wel gewonnen. Na de 1-1 tegen Duitsland versloeg Oranje zaterdag Argentinië in het Indiase Raipur met 3-2. De ploeg van bondscoach Max Caldas overtuigde alleen voor rust.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Boxtelaar Roel Bovendeert nam de derde Oranjetreffer voor zijn rekening. Daarvoor hadden Thierry Brinkman en Seve van Ass het net al gevonden.

Wachten op privacy instellingen...

StrafcornerkanonVlak voor de wisseling van speelhelft, nadat doelman Pirmin Blaak met een serie knappe reddingen de Argentijnen van scoren had afgehouden, deed Gonzalo Peillat alsnog iets terug. Het strafcornerkanon van HGC showde zijn specialiteit in het derde kwart nogmaals. Toen stonden er nog ruim twintig minuten op de klok. Nederland verdedigde de voorsprong met de nodige moeite.
De treffer van de 23-jarige Roel Bovendeert bleek dus zeer belangrijk. Het was zijn tweede doelpunt in zijn pas derde interland. "Daar ben ik zeker tevreden over", vertelde hij zondag in het Omroep Brabant-programma Sportlunch.
Negen BrabandersIn de selectie van Oranje zitten negen Brabanders: Vughtenaar Rogier Hofman, Boxtelaren Glenn Schuurman en Roel Bovendeert, Robert van der Horst, Niek van der Schoot, Bob de Voogd, Joep de Mol en Mink van der Weerden van het Eindhovense Oranje-Zwart en Sander de Wijn uit Cuijk.
In het andere duel in groep B konden de Duitsers opnieuw niet winnen. Zij speelden 1-1 tegen gastheer India.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.