'Goed opgepakt en doorgezet', Goirlese Eefje Muskens naar finale Brasil Open-badmintontoernooi

29 november 2015 om 10:47
nl
Eefje Muskens heeft met Selena Piek de finale bereikt van het Brasil Open-badmintontoernooi, het olympisch 'test event' voor de badmintonners in Rio de Janeiro. Het Nederlandse duo, inmiddels opgestoomd naar de zevende plaats op de wereldranglijst, won zaterdag in twee games van Eva Lee en Paula Lynn Obanana. Het werd 21-9 en 21-15.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Ondanks de bescheiden productiviteit van het Amerikaanse duo, dat door Muskens en Piek ook al in de voorronde was verslagen, duurde de partij bijna veertig minuten. Desondanks sprak Piek na afloop van een 'goede overwinning'.
"Ik kon merken dat Eefje - na de schouderblessure die ze enkele weken geleden opliep - weer een beetje de oude is. We maakten het nog even spannend in de tweede helft van de tweede game, maar uiteindelijk hebben we solide gewonnen.''   'Super overtuigende eerste game'In de finale moeten Muskens en Piek het zondag opnemen tegen Chen Qingchen en Jia Yifan.   "Het voelt zo goed om me weer fit te voelen", straalt Muskens. "We hebben weer tempo kunnen maken. We speelden een super overtuigende eerste game en hadden een goede start in de tweede. Daarna wilden we iets te gehaast spelen, maar we hebben het goed opgepakt en doorgezet.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.