Als Jeffrey Herlings dit seizoen wereldkampioen wordt, stapt hij over naar ‘koningsklasse’ MX1

29 november 2015 om 14:35 • Aangepast 21 november 2020 om 14:26
nl
Na maanden blessureleed is Jeffrey Herlings weer op de weg terug. Afgelopen vrijdag kreeg hij groen licht van de dokter en meteen stapte hij op de motor. Het voelt als een bevrijding voor de crosser uit Elsendorp. Zijn doel is duidelijk: eindelijk weer wereldkampioen worden in de MX2. En daarna? “De overstap maken naar de MX1.”
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

In 2012 en 2013 werd Herlings wereldkampioen in de MX2. De afgelopen twee jaar liep hij door blessureleed de titel mis. Hij brak z'n bovenbeen en bekken en liep ook nog een zware heupblessure op.
Sterker dan ooitMaar de crosser blijft vol vertrouwen. "Ik wil sterker terugkomen dan ik ooit was", vertelt Herlings zondag in het Omroep Brabant-programma Sportlunch. De eerste trainingen gingen in ieder geval goed. "Ik stapte op die motor en had meteen die klik weer." Herlings reed deze week onder meer een stukje over het strand in Scheveningen.
Hij heeft drie maanden om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Wereldkampioen worden is natuurlijk zijn hoofddoel, maar hij wil vooral ook een seizoen lang verlost blijven van blessureleed. Want die blessures, die hakken er mentaal in. "Natuurlijk, dan krijg je toch wel een beetje schrik. Maar als je op de motor stapt, moet je het verleden achter je laten. Je kunt niet met schrik gaan rijden. Maar onbewust zit het zeker nog tussen je oren."
Nog één jaar MX2?Deze week maakte de 21-jarige Herlings bekend dat hij komend seizoen 'gewoon' weer uitkomt in de MX2. Voor sommigen een opvallend besluit, omdat een fitte Herlings zonder twijfel prima mee kan in de MX1, de koningsklasse van de motorcross.
Maar net die fitheid is de reden dat hij toch kiest voor nog een jaar in de MX2. "Ik ben nu nog niet in topconditie, dus daarom heb ik die keuze gemaakt. Ik hoop nu gewoon op een blessurevrij jaar en de titel, en dan maak ik de overstap naar de MX1."[Tweet:body:https://twitter.com/redbullNED/status/670347277379248128]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.