Michael van Gerwen in halve finale Players Championships

29 november 2015 om 22:30
nl
Darter Michael van Gerwen uit Gemonde staat in de finale van het Players Championship 2015. Hij versloeg in de halve finale de Noord-Ier Daryl Gurney met 11-2. Dat klinkt als een simpele zege maar zo eenvoudig ging het in eerste instantie niet.
Profielfoto van Ranselaar Jessica
Geschreven door
Ranselaar Jessica

TurboVan Gerwen kwam wel snel op 2-0. Vervolgens pakte Gurney twee legs terug. De twee legs daarna leek het een echte wedstrijd te worden. Zeker omdat Gurney meer 180'ers dan Van Gerwen. Toch  kwam de darter uit Gemonde op 4-2. Van Gerwen zette vervolgens de turbo aan. Binnen enkele minuten was het 7-2.
De tiende leg had naar Gurney moeten gaan maar de Noord-Ier liet de kans op legwinst liggen. Van Gerwen pakte uiteindelijk de winst en kwam zo op 8-2.
FinaleDe halve finale ging om 21 legs. Oftewel, wie het eerst op elf legs komt, heeft gewonnen. Na een korte pauze was het koud een koud kunstje voor Van Gerwen. Binnen enkele minuten kwam hij op de beslissende stand van 11-2. Met een finish van 170.Van Gerwen verspeelt weinig energie en speelt later zondag de finale tegen Adrian Lewis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.