Video

Michael van Gerwen niet in race voor titel Sportman van Jaar: 'Schandalig en ronduit belachelijk'

30 november 2015 om 19:42
nl
Schandalig en ronduit belachelijk. In deze bewoordingen reageert dartskenner Arjan van der Giessen op het ontbreken van Michael van Gerwen op de lijst van kanshebbers voor de titel Sportman van het Jaar. Van der Giessen krijgt bijval van onder meer schermer Bas Verwijlen uit Oss en oud-olympisch mountainbike Bart Brentjens uit Schaijk.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

Van Gerwen won in 2015 bijna alle toernooien waaraan hij deelnam, maar dat was niet voldoende voor een nominatie. "Ik heb geen idee wat Michael nog meer moet doen om wel genomineerd te worden", aldus Van der Giessen.
Shorttracker Sjinkie Knegt, BMX'er Niek Kimmann en springruiter Jeroen Dubbelman strijden wel om de titel. "Stuk voor stuk hebben die mannen topprestaties neergezet. Maar Michael zou in dit lijstje toch niet misstaan? Een man die zoveel titels wint. Het is echt schandalig dat hij er niet bij zit."
BoycottenVan der Giessen weet dat dergelijke verkiezingen Van Gerwen bezighouden. "Vorig jaar draaide Michael ook een topjaar en zat hij er ook niet bij. Daar was hij toen woedend over. Ik heb nu nog niet met hem hierover gesproken, dus weet niet hoe hij er nu in staat. Maar als ik hem was, zou ik het gala boycotten."
Van der Giessen krijgt bijval van Bart Brentjens. De oud-olympisch kampioen mountainbike vindt het onterecht dat Van Gerwen niet geselecteerd is. "Ergens is het wel onterecht. Als iemand alles gewonnen heeft wat er te winnen valt in zijn sport, dan is het meer dat ze de sporten met elkaar vergelijken dan de persoon zelf."
ImagoVolgens Bas Verwijlen speelt ook het imago van de sport een rol bij de nominatie. De Osse schermer was in 2011 genomineerd voor de titel sportman van het jaar. "Als je heel eerlijk bent - en daar doet Van Gerwen zelf ook niet moeilijk over - darters hebben nou eenmaal geen atletisch figuur."
Neemt volgens Verwijlen niet weg dat darts ook gewoon een sport is. "Ze trainen ook hard en wat zij doen is fantastisch. Maar dat ze niet afgetraind zijn speelt wel mee bij het imago van de sport", denkt Verwijlen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.