Zwarte roodstaartkaketoes in Zoo Veldhoven missen hun maatje: wie heeft zeldzame papegaai gezien?

30 november 2015 om 17:02
nl
Zoo Veldhoven mist een zwarte roodstaartkaketoe. Vermoedelijk een week geleden ontsnapte de redelijk zeldzame papegaai uit het papegaaienpark. Dit vertelt Richard Loomans, de baas van het park.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Even was er de hoop dat de tamme vogel snel terug zou zijn op zijn vaste stek bij de twee andere zwarte roodstaartkaketoes in het park. Bij dierenopvang de Doornakker in Eindhoven kwam op 24 november namelijk een telefoontje binnen dat de papegaai in de Irenelaan in Aalst in een boom zou zitten.
“Volgens de melder zat hij bovenin een boom. En ze gingen hem proberen te vangen”, vertelt Loomans. Hij denkt dat dit inderdaad gelukt is. “Het is namelijk een heel tam beest, dus dat is echt niet zo moeilijk. Met een stukje appel lok je hem zo”, vertelt hij.
Niks meer gehoordNa het telefoontje heeft Loomans echter niks meer gehoord van de eventuele vinder. Hij hoopt sowieso dat de vogel gevangen is, want anders zal het dier volgens hem niet overleven buiten. Daarbij hoopt Loomans dat de vinder van de zwarte roodstaartkaketoe zich meldt bij Zoo Veldhoven.
“We willen hem namelijk graag herenigen met de andere twee zwarte roodstaartkaketoes”, laat hij weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.