Michael van Gerwen treft Thai of Duitser in eerste ronde WK darts, Van de Pas tegen wereldkampioen

30 november 2015 om 12:46
nl
Michael van Gerwen neemt het in de eerste ronde van het WK Darts op tegen de winnaar van het voorrondeduel tussen de Thai Thanawat Gaweenuntawong en de Duitser René Eidams. Dat heeft de loting maandagochtend uitgewezen.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

De Gemondenaar - die twee jaar geleden de wereldtitel veroverde - wacht in de tweede ronde de winnaar van het duel tussen de Schot John Henderson en de Engelsman Darren Webster.
'Belachelijk'Dat Van Gerwen in vorm is, bewees hij zondag opnieuw. Hij schreef de Players Championship Finals op zijn naam. Dat is het laatste toptoernooi voor aanvang van het WK. 'Mighty Mike' was in de finale een maatje te groot voor tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis.
Van Gerwen won in 2015 bijna alle toernooien waaraan hij deelnam, maar toch werd hij niet genomineerd voor de titel 'Sportman van het Jaar'. "Belachelijk", volgens dartsverslaggever Arjan van der Giessen.
Wereldkampioen jeugdTilburger Benito van de Pas treft in de eerste ronde van het WK de Duitser Max Hopp. Die kroonde zich zondag tot wereldkampioen bij de jeugd.
"Ik kijk er zeer naar uit tegen hem te spelen. Zeker na afgelopen weekend waarin ik voor het eerst de kwartfinale bereikte tijdens een 'Major-toernooi'. Hij heeft het een keer eerder tegen de Duitser opgenomen. Daar heeft hij goede herinneringen aan. "Toen won ik na een achterstand en gooide ik een negendarter."
'Tempo ligt mij wel'Bredanaar Jelle Klaasen staat tijdens zijn openingswedstrijd tegenover de Engelsman Joe Cullen. Cullen verloor vorig jaar in de eerste ronde van het WK met 3-1 van Michael van Gerwen.
"Het is geen makkelijke loting", laat Klaasen weten. "Maar die heb je tegenwoordig toch niet meer. Ik vind het niet erg. Zijn tempo ligt mij wel en het vertrouwen is er ook, dus ik kijk ernaar uit."
InteressantOp papier interessant zijn de eersterondewedstrijden Robert Thornton-Alan Norris en Peter Wright-Keegan Brown. Ook Vincent van der Voort wacht een mooi affiche. Als hij zijn voorrondeduel met Loz Ryder overleeft, treft hij 'The Artist' Kevin Painter.
Het WK begint 17 december.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.