Easy Life-directeuren in hoger beroep veroordeeld tot 4,5 jaar celstraf

30 november 2015 om 12:45
nl
De twee oud-directeuren van het inmiddels failliete Helmondse bedrijf Easy Life zijn maandag in hoger beroep veroordeeld tot 4,5 en 3,5 jaar cel. Het gerechtshof in Den Bosch legde John W. uit Heeze 3,5 en Frans O. uit Budel 4,5 jaar op voor verduistering en het vormen van een criminele organisatie met leden in en buiten het bedrijf.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

De derde verdachte, vanaf eind 2007 operationeel directeur bij het bedrijf, is voor zijn rol bij de verduisteringen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 16 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk. Het hof heeft een vierde verdachte vrijgesproken.
In tegenstelling tot de rechtbank zegt het hof niet te kunnen vaststellen dat de verdachten op voorhand al de bedoeling hadden beleggers op te lichten. Daarom is er niemand veroordeeld voor oplichting.
Jaren celstrafDe vier directeuren werden in 2008 aangehouden en in 2012 veroordeeld. W. en O., de  hoofdverdachten, kregen 4,5 jaar celstraf voor oplichting en deelname aan een criminele organisatie. De twee medeverdachten kregen twee jaar en een jaar celstraf.
Ongeveer vijfhonderd beleggers investeerden 42 miljoen euro in Easy Life. Er werd maar een klein deel belegd. De rest ging op aan huizen, bedrijfspanden, dure auto's en een luxe levensstijl.
Lees alle berichtgeving over Easy Life terug op onze themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.