Dodelijk ongeluk Kanaaldijk Aarle-Rixtel: veroorzaker (45) moet zes maanden de cel in

30 november 2015 om 15:06
nl
Een man uit Aarle-Rixtel is maandagmiddag veroordeeld tot zes maanden celstraf. Ook mag hij twee jaar niet autorijden. Hij veroorzaakte een jaar geleden een dodelijk ongeluk op de Kanaaldijk in Aarle-Rixtel.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

De man kwam op de verkeerde weghelft terecht en botste daar op een andere auto. Die raakte daardoor van de weg, maar de bestuurster en een hoogzwangere vrouw in die auto bleven ongedeerd.
Daarna botste de man uit Aarle-Rixtel op een andere auto. Die belandde ondersteboven in de berm. De bestuurder van die auto kwam om het leven.
Invloed van medicijn en alcoholDe man uit Aarle-Rixtel had niet veel gedronken, maar was wel onder invloed. Ook had hij het spieronspannende medicijn lorazepam geslikt. Toch vindt de rechter hem, in tegenstelling tot de officier van justitie, niet zeer onvoorzichtig.
Volgens de rechter valt niet uit te sluiten dat de man het medicijn al dagen voor het ongeluk had ingenomen. De alcohol versterkte het effect van de lorazepam maar weinig. Daarom wijkt de rechter af van de geëiste vijftien maanden cel.
Psychische gevolgenDe rechter heeft bij het bepalen van de straf rekening gehouden met het feit dat de man al drie keer eerder is veroordeeld voor het overtreden van de verkeersregels, maar ook met de psychische gevolgen die de man zelf aan het ongeval heeft overgehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.