Video

PSV'ers brengen 'een glimlach' bij zieke kinderen in ziekenhuis

30 november 2015 om 18:21
nl
Fin bleef er maandag speciaal langer voor in het ziekenhuis. Toen hij hoorde dat er PSV'ers op ziekenbezoek zouden komen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis wilde hij niet meer zo hoognodig naar huis. Stralend wachtte hij in zijn kamertje in het Bossche ziekenhuis Jürgen Locadia en Davy Pröpper op en natuurlijk moesten ook zij hun handtekening zetten op het voetbalshirt dat hij droeg.
Profielfoto van Vossen Tonnie
Geschreven door
Vossen Tonnie

Samen met Michelle Hendriks en Amber Mutsaers van het damesteam van PSV trokken Locadia en Pröpper langs zieke kinderen. Voor ieder kind hadden ze een kadootje. Fin kreeg een broodtrommel uit de PSV-winkel, maar nog blijer was hij met de gesigneerde spelerskaarten.
Hij zou maandagochtend al ontslagen worden uit het ziekenhuis, maar dat wist hij te rekken tot na het hoge bezoek. "Want ik ben PSV-fan!" Dat we het maar weten.
'Samen potje voetballen'Ook Dani was na een kleine operatie maandagochtend nog wat langer in het ziekenhuis gebleven om de PSV'ers te ontmoeten. Maar dat niet alleen. Hij wilde ook een potje met hen voetballen in de recreatieruimte.
"Het is mooi om de kinderen wat blijdschap mee te geven, maar het is ook lastig, want de kinderen liggen hier wel met een reden," zegt Amber Mutsaers van het PSV-damesteam.
'Kracht om door te gaan'En Michelle Hendriks voegt daar aan toe: "We willen kinderen blij maken en de kracht geven om door te gaan."
Spelers van PSV waren maandag niet alleen in Den Bosch, maar ook in andere ziekenhuizen in de regio. Het is een jaarlijkse traditie van de club om rond deze tijd zieke kinderen te bezoeken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.