Video

Sint bestelt tegenwoordig online, topdrukte dus bij distributiecentrum Waalwijk

30 november 2015 om 19:44
nl
Nog een paar nachtjes slapen en dan is het 5 december. Drukke dagen dus voor de Sint en zijn pieten. Maar de Sint maakt het zich graag wat gemakkelijker en bestelt tegenwoordig ook veel cadeaus online. Topdrukte dus bij de distributiecentra. Zo ook bij Docdata in Waalwijk.
Profielfoto van Schalkens Daisy
Geschreven door
Schalkens Daisy

Overal waar je maandag kijkt bij Docdata zie je drukte. Vrachtwagens die af en aan rijden, hordes personeel en een lopende band die 24/7 lijkt te draaien.
Dat is ook niet gek. Volgens Jacqueline van den Heuvel is de maandag voor pakjesavond de drukste dag van het jaar. Zo'n 150.000 pakjes vliegen er maandag van de lopende band. Dat is ongeveer het dubbele van normaal.
Kortere maar hogere piekenWe kennen de slogan allemaal wel: 'Vandaag besteld, morgen in huis'. Heel gemakkelijk voor de consument maar voor de medewerkers van Docdata is het daardoor aanpoten deze dagen.
"We zien dat de pieken steeds hoger zijn maar wel korter", vertelt Van den Heuvel. "De mensen bestellen steeds korter van te voren omdat ze er vanuit gaan dat het de volgende dag in huis is."
Chocoladeletters en een frietkarVolgens Van den Heuvel is Docdata trots op hun hard werkende personeel. Daarom doet het bedrijf graag wat extra's voor de medewerkers.
"Iedereen krijgt natuurlijk een chocoladeletter en er komt hier binnenkort ook een frietkar te staan", vertelt Van den Heuvel. "Het is hard aanpoten deze dagen maar we zetten er samen de schouders onder."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!