Video

Natuurkunde in een ander jasje: leerlingen Mill-Hill College zien sterren in planetarium

1 december 2015 om 13:17
nl
Leerlingen op het Mill-Hillcollege in Goirle krijgen vandaag les in een planetarium. Op hun eigen school wordt er een opblaasbaar planetarium gebouwd en daar wordt natuurkundeles gegeven aan verschillende klassen.
Profielfoto van Bijlmakers Marielle
Geschreven door
Bijlmakers Marielle

Het is de bedoeling dat de leerlingen enthousiast worden gemaakt voor natuurkunde. Daarom krijgen ook brugklassers er al les. De tent is van het Nederlands Onderzoekschool voor Astronomie (nova).
MelkwegHet planetarium is 3,5 meter hoog en heeft een doorsnede van zes meter. Aan de binnenkant worden planeten en sterren geprojecteerd, zodat de leerlingen zich midden in de melkweg wanen of zelfs nog daarbuiten.
De lessen worden gegeven door een student astrofysica aan de Universiteit van Amsterdam. De lessen zijn voor havo-5, mavo-4 en een aantal brugklassen.  
Les in een ander jasje gestokenDocent Bart Jacobs wilde de natuurkundeboeken eens inruilen voor een interactieve les. "Ik kan het ook op een schoolbord laten zien, maar op deze manier is het toch meer echt."
Zijn leerlingen zijn enthousiast. "Ik vind sterrenkunde sowieso wel al interessant, maar op deze manier is het helemaal leuk", zegt een van de VWO'ers die les kreeg in het planetarium. "Bijzonder dat ze dat op deze manier kunnen projecteren", vult een andere leerling aan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.