Dorpen Derby AZC-propaganda? Nee hoor, zegt de provincie

30 november 2015 om 19:17
nl
Belachelijk, vonden ze bij de Brabantse PVV-fractie. Het tv-programma De Brabantse Dorpen Derby zou 'kunstmatig draagvlak voor asielwaanzin' creëren. Nee hoor, antwoordde de provincie maandag in antwoord op Statenvragen die de fractie stelde.
Profielfoto van Rippe Hessel
Geschreven door
Rippe Hessel

Of de provincie het niet onzuiver vindt dat een gedeputeerde als jurylid in het programma optreedt, vroeg de PVV. 'Nee, deze mening delen wij niet', antwoordde de provincie.
Goed/slecht voor leefbaarheidDe jury van de wedstrijd, onder voorzitterschap van SP-gedeputeerde Henri Swinkels, wees Stevensbeek aan als finalist. Sport Vereniging Stevensbeek wil bewoners van het azc namelijk binden aan de inwoners van Stevensbeek door samen te sporten.
[youtube:body:https://youtu.be/32WWT7-KdY0]
De PVV vindt dat de komst van een AZC een inbreuk is op de leefbaarheid. De provincie laat weten dat de inwoners van Stevensbeek juist vinden dat het AZC bijdraagt aan de leefbaarheid in het dorp. 'Meer inwoners betekent voor hen bijvoorbeeld meer voetballers bij de voetbalclub', schrijft de Provincie.
Subsidie voor 'asielpropaganda'?Volgens de PVV kan dit niet door de beugel en is er sprake van 'publieke manipulatie'. De PVV wil onder meer weten waarom er, zoals de partij dit noemt, 'asielpropaganda' gesubsidieerd wordt.
[tweet:body:https://twitter.com/pvvnoordbrabant/status/659731235644776448]Het is waar dat de projecten die door de dorpen worden aangedragen hiervoor subsidie kunnen krijgen van de provincie. En het project in Stevensbeek voldoet aan de voorwaarden die daarvoor gesteld worden, stelt de provincie.
Want, zo haalt de Provincie het juryrapport van de Brabantse Dorpen Derby aan, Stevensbeek ziet dit 'juist als kans om voorzieningen en verenigingen in het dorp in stand te houden en te versterken'.
StemmenDat de PVV de Brabantse Dorpen Derby ziet als asielpropaganda, neemt de Provincie ter kennisgeving aan'. Stevensbeek is een van negen finalisten waar tot 6 december door het publiek op gestemd kan worden.
[tweet:body:https://twitter.com/Grenzenloos/status/661130808925814784]Stevensbeek neemt op dit moment een voorlopig vierde plek in, maar er kan nog gestemd worden. Het initiatief van Samen Stevensbeek hoeft niet te rekenen op stemmen van de leden van de PVV-fractie in de Provinciale Staten, dat is zeker.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.