‘Ik snijd je strot door!’, zwakbegaafde Helmonder (45) bedreigt ex-vriendin en dochter met de dood

30 november 2015 om 19:10
De man is aangehouden. (Foto: Archief)
De man is aangehouden. (Foto: Archief)
Een 45-jarige man uit Helmond is maandag veroordeeld voor het met de dood bedreigen van zijn ex-vriendin en dochter. De rechtbank in Den Bosch legde de verdachte een gevangenisstraf op van ruim een half jaar, waarvan zestig dagen voorwaardelijk.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De relatie tussen de man en zijn toenmalige vriendin liep in augustus op de klippen. Hij dreigde dat zij en hun dochter niet lang meer zouden leven en hij hun ‘strot zou doorsnijden’ als de vrouw bij hem weg zou gaan.
Verminderd toerekeningsvatbaarDeze doodsbedreiging leidde tot grote angst bij zowel de vrouw als het kind. De rechter rekent het de Helmonder zwaar aan dat hij ook heeft gedreigd zijn dochter wat aan te doen.
Een kijkje in zijn dossier wees uit dat de man eerder is veroordeeld voor geweldsmisdrijven. Hij is door deskundigen verminderd toerekeningsvatbaar verklaard. Er is onder meer een persoonlijkheidsstoornis en zwakbegaafdheid vastgesteld.
Professionele hulpDaarnaast blijkt uit psychologisch onderzoek dat de Helmonder zwaar afhankelijk is van alcohol en cocaïne. Hij heeft tegenover de rechter erkend dat hij professionele hulp nodig heeft.
De rechter koppelt aan de voorwaardelijke gevangenisstraf een proeftijd van twee jaar. Tijdens die proeftijd moet de man zich verplicht laten opnemen en zich laten behandelen voor zijn psychische problemen.
Hier ging de Helmonder mee akkoord.

Wachten op privacy instellingen...