Duizenden vliegen in huis Cromvoirt

17 november 2016 om 10:45
nl
Het klinkt als een nachtmerrie, maar voor de inwoners van Cromvoirt is het de smerige realiteit: ze worden lastig gevallen door duizenden vliegen. De beestjes zijn via gaten en kieren de huizen binnen gekomen en daar zijn ze niet meer zo makkelijk weg te krijgen.
Profielfoto van Müller Renée
Geschreven door
Müller Renée

Volgens het Brabants Dagblad heeft de clustervlieg – ook wel bromvlieg – dit najaar de warmte van meerdere huizen in Cromvoirt opgezocht. Ze komen door kieren naar binnen en hopen de hele winter te blijven.
Dode muis op zolderJos den Otter heeft ook een groot aantal ongewenste logees. Ze zitten op de vloer en in de nok van zijn huis. “Ik had al enkele weken veel vliegen in huis en dacht dat er misschien een muis of zoiets dood op zolder lag”, vertelt hij tegen de krant. “Maar het zijn dus duizenden vliegen die kwamen overwinteren.”
Jos is al dagen in de weer met bestrijdingsmiddelen en hij is dus niet de enige. De ongediertebestrijding zegt dat het het beste is om alle gaten en kieren dicht te maken. Dan moeten de beestjes volgend jaar op zoek naar een ander plekje, want ze komen graag terug naar hun vertrouwde adres.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.