NAC Breda maakt het zichzelf moeilijk tegen Telstar: 'Je moet zo'n potje gewoon met 5-1 winnen'

30 november 2015 om 22:42 • Aangepast 21 november 2020 om 14:25
NAC deed maandagavond wat het moest doen tegen Telstar: winnen. In het natte en winderige Breda werd het 2-1. Dat NAC slechts twee keer scoorde was een klein wonder, want kansen waren er meer dan genoeg.
Profielfoto van Spierts Twan
Spierts Twan

Drie dagen na de pijnlijke nederlaag tegen RKC was een overwinning tegen Telstar noodzakelijk om niet nog verder achterop te raken bij koploper Sparta.
Heel veel kansenLang leek het erop dat Telstar het wel best vond dat NAC de punten in Breda zou houden. Vooral voor rust sneed NAC kinderlijk makkelijk door de verdediging van Telstar. Kansen waren er meer dan genoeg voor de thuisploeg. Maar Luis Pedro (vanaf 1,5 meter naast) en Joey Suk (vanaf 5 meter in de handen van de keeper) weigerden die in eerste instantie te benutten.
Diezelfde Suk scoorde in de 27e minuut wel, na prima voorbereidend werk van Danny Verbeek.
Prachtige knal van SeuntjensVlak voor rust werd het ook nog 2-0. Mats Seuntjens kreeg de bal voor de voeten na een enigszins mislukte korte corner. Hij aarzelde niet en krulde de bal loeihard in de verre hoek.

Opvallend was dat Seuntjens niet juichte na zijn prachtige treffer. “Ik zat niet echt lekker in de wedstrijd", zei hij daar naar afloop over. "Die goal was wel een soort van bevrijding, maar ik bleef op dat moment rustig. Ik had misschien kunnen juichen, maar voor de rest niks aan de hand.”
Zelfzuchtige voetballersTussen de doelpunten door had NAC het vooral lastig met zichzelf. De volledig vrijstaande Uros Matic hief wanhopig zijn handen richting hemel, toen Seuntjens weigerde hem aan te spelen. En ook Danny Verbeek ging op de zelfzuchtige tour, tot boosheid van coach Marinus Dijkhuizen.
Met de harde wind als enige onvoorspelbare factor ('Dat maakte het wel moeilijk om verzorgd voetbal te spelen', aldus Seuntjens), leek NAC de wedstrijd na rust probleemloos uit te gaan voetballen. Maar plots was daar Tarik Tissoudali namens Telstar, die in de 62e minuut de 2-1 binnenschoot. Eventjes geloofde Telstar er weer in, maar NAC hield zonder al te veel problemen stand. Het enige wat niet lukte, was nog wat extra doelpuntjes maken.

Met 5-1 moeten winnenNAC-coach Marinus Dijkhuizen was na afloop blij met de drie punten, maar baalde dat zijn ploeg het zichzelf nog lastig maakte. "Ongelooflijk dat we in de problemen komen deze wedstrijd. Je moet zo'n potje gewoon met 5-1 winnen", zei de trainer.
Dankzij de zege op Telstar ziet de toekomst er voor NAC plots een stuk fleuriger uit. Sparta, FC Eindhoven en Go Ahead Eagles lieten punten liggen, waardoor de ploegen in de kop van de Jupiler League weer wat dichter op elkaar kruipen.