Video

Burgemeester Ruud van den Belt geïnstalleerd als nieuwe burgemeester Steenbergen

30 november 2015 om 22:46
nl
In een speciale vergadering van de gemeenteraad in Steenbergen is Ruud van den Belt maandagavond als burgemeester geïnstalleerd. Van den Belt is de opvolger van Saskia Bolten, die het veld moest ruimen na een conflict met een gemeentesecretaris. “Steenbergen wil een frisse start”, aldus een Steenbergse die aanwezig was.
Profielfoto van Verhoeven Dirk
Geschreven door
Verhoeven Dirk

Alle sprekers refereerden er wel even aan, Steenbergen heeft het de laatste tijd niet makkelijk gehad. Eerst was er de bestuurscultuur in het gemeentehuis, een wespennest volgens sommigen. Oud-burgmeester Saskia Bolten struikelde daarover.
AZCDaarna speelde de discussie over het vestigen van vluchtelingen in de gemeente. Tijdens een informatiebijeenkomst over het wel of niet opvangen van asielzoekers werd een van de insprekers het spreken onmogelijk gemaakt. ‘Daar moet een piemel in’, zong een deel van het publiek, terwijl de vrouw sprak. In de aflevering van De Kwis bracht een heus ‘Steenbergs piemelkoor’ nog een keer het ‘Daar moet een piemel in‘ ten gehore.
En als klap op de vuurpijl gingen de beelden van Wethouder Vincent van den Bosch het internet over. Hij sloeg dreigende taal uit tegen een videoblogger en werd zelfs handtastelijk.
Niet omkijken Maar dit moet Steenbergen nu allemaal achter zich laten. ‘Ik ga niet omkijken", aldus van den Belt. "Ik heb heel erg veel zin om te beginnen. De stad heeft een belangrijke positie tussen Rotterdam en Antwerpen en ik ben klaar om Steenbergen nog op de kaart te zetten", vertelt hij.
Van den Belt is geen onbekende in de lokale politiek. Hij was namens de lokale partij Keerpunt 74 wethouder en loco-burgemeester in zijn woonplaats Geertruidenberg. Mensen die hem kennen, vinden hem een echte verbinder, iemand die boven de partijen staat. Zij hebben er allemaal vertrouwen in dat het goed gaat komen.
Succes De Steenbergers op de receptie zijn iets minder positief. “Ik hoop dat het goed gaat komen. Ik wens hem in ieder geval veel succes. Dat zal hij ook wel nodig hebben", aldus een vrouw.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.