Video

Wielergala: Den Bosch aast op start Eneco Tour, geen prijs voor Van der Poel en Kruijswijk

1 december 2015 om 00:33
nl
De gemeente Den Bosch wil graag dat de start van de Eneco Tour naar de stad komt. Dat zei burgemeester Rombouts tijdens het wielergala in de Brabantse hoofdstad.
Profielfoto van van der Zon Job
Geschreven door
van der Zon Job

"We azen op de Eneco Tour", zei de burgemeester. "En net als in 1997 met de Tour de France willen we dan de start naar de stad halen." Rombouts hoopt dat de grootste Nederlandse rittenkoers vanaf 2017 Den Bosch gaat aandoen. De afgelopen jaren kwam de Eneco Tour al door Breda, in 2016 is er weer een tijdrit in de West-Brabantse stad.
Kruijswijk en Van der Poel niet, Dumoulin welBij het gala in het Theater aan de Parade werd Tom Dumoulin voor de tweede keer op rij verkozen tot wielrenner van het jaar. Hij liet in de verkiezing onder anderen Mathieu van der Poel (wereldkampioen veldrijden) en Steven Kruijswijk (zevende in de Giro d'Italia) achter zich.
Anna van der Breggen won de eretitel bij de vrouwen. Daarmee kwam een einde aan een lange regeerperiode van Marianne Vos, die de afgelopen negen jaar steevast de Keetie van Oosten-Hage Trofee mee naar huis mocht nemen.
Geen prijs voor OomenSam Oomen uit Tilburg was genomineerd voor de titel Talent van het Jaar, maar die trofee ging naar baanrenster Elis Ligtlee.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.