Inbrekers stelen voor honderden euro's bij voedselbank

1 december 2015 om 09:47
nl
Het worden extra drukke tijden voor Jan den Ridder. Hij is hoofd voedselverwerving van Voedselbank Goed Ontmoet in Bergen op Zoom. Bij de regionale voedselbank is afgelopen weekend namelijk ingebroken. Dieven zijn er vandoor gegaan met vijf- tot zeshonderd euro aan vooral kleine huishoudelijke producten. Den Ridder moet dus nog harder aan de slag om de voorraad aan te vullen.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

“Ze lagen in kratten in ons magazijn aan de Abraham de Haanstraat in Bergen op Zoom”, vertelt Den Ridder. "We hadden maandagmorgen al snel in de gaten dat er was ingebroken. De deur stond open en de boel was op zijn kop gezet."
Cliënten in West-Brabant en Zeeland"De braakschade viel mee, maar er is wel van alles weggehaald, dat voor negentig procent bedoeld was voor onze cliënten. En die hebben we veel. Onze voedselbank helpt vijfhonderd gezinnen in de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Ossendrecht en Sint-Maartensdijk in de provincie Zeeland.”
“Wat er zoal is weggehaald? Dan moet je denken aan aanmaakblokjes, hondenbrokken, soepkoppen, kaarsen en klein speelgoed. Ze waren onder meer beschikbaar gesteld door een grote supermarkt. We hadden ze in kerstpakketjes willen verwerken, maar dat kan nu dus niet meer."
Ook cadeautje gestolen"Ook is een cadeautje meegenomen voor één van onze medewerksters, die binnenkort afscheid neemt”, vertelt een aangeslagen Den Ridder. Van de daders ontbreekt elk spoor.  
Wim van Overveld, voorzitter van de Bergense voedselbank, heeft er ook geen goed woord voor over. "De vrijwilligers hadden iets moois in gedachten en zij zitten nu met de gebakken peren. Ze zijn witheet. De emotionele schade van deze inbraak vind ik nog erger dan wat er is weggehaald", aldus Van Overveld. Het magazijn waar de (non-food)spullen waren opgeslagen en dat geen beveiliging had, wordt voortaan niet meer gebruikt. De voorraad wordt in een ander gebouwtje ondergebracht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.