Pleun de Jong (6) uit Goirle scoort met liedje 'De Snoet van Piet' beste HEMA-Sinterklaashit

1 december 2015 om 12:00
nl
De 6-jarige Pleun de Jong uit Goirle is verkozen tot leukste sintersongwriter van Nederland. Met haar liedje 'De snoet van Piet' wist zij de afgelopen maand vele harten te veroveren. De zoektocht naar de tien leukste sintersongwriters van Nederland is een initiatief van HEMA. Het warenhuis wil met dit gebaar het Sinterklaasfeest teruggeven aan de kinderen.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Pleun mocht haar zelfgeschreven liedje opnemen in de Wisseloord Studios in Hilversum, de studio waar ook grote artiesten, zoals Tiësto uit Breda, nummers hebben opgenomen. Heel Nederland kan de tien leukste Sintersongs vanaf 4 december via Spotify beluisteren.
De Snoet van PietHet liedje van Pleun heet 'De snoet van Piet' en gaat over de verschillende soorten pieten. De ene piet kan goed zingen, de andere weer dansen of strooien. Iedere piet heeft een eigen uniek talent onder die zwarte snoet.
Het was voor de 6-jarige een fiks karwei om het liedje goed op film te krijgen. "Ik heb het liedje heel vaak door mijn moeder op laten nemen op video, zodat we het naar HEMA konden sturen. Uiteindelijk bleek het eerste filmpje toch het beste!", aldus Pleun.
CarnavalsliedjeHet is niet geheel toevallig dat Pleun tot beste sintersongwriter is verkozen. Ze schrijft namelijk wel vaker liedjes en heeft zelfs al eens een prijs gewonnen met een eigen carnavalsliedje. De volgende stap in haar carrière is nu gezet.
"Over het Sinterklaasfeest wordt heel veel gezegd en geschreven. Wij willen het graag gewoon weer terugbrengen naar waar het wezenlijk om te doen is: een feest voor kinderen", zegt HEMA over de actie.
Samen muziek maken"En wat is er leuker dan samen muziek maken? Daarom hebben we alle kinderen van Nederland opgeroepen om samen, solo, met een gitaar of alleen met hun stem zich uit te leven. Met een geweldig resultaat!"[YouTube:Body:https://youtu.be/w4AUjerjlO4]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.