Moord op Pieter Jan Reijntjes uit Schaijk in Turkije blijft een groot mysterie voor familie

1 december 2015 om 15:54
nl
Nog geen dader, het einde van het onderzoek nog niet in zicht en vanuit de familie zijn er nog duizend vragen over de dood van Pieter Jan Reijntjes uit Schaijk. Ruim een maand geleden werd hij in Turkije gewurgd en werd zijn keel doorgesneden. Zondag kunnen belangstellenden afscheid van hem nemen in Schaijk.
Profielfoto van Vaessen Emile
Geschreven door
Vaessen Emile

Zwager Willy Jonkergouw vertelt aan Omroep Brabant dat de familie een maand na de dood van Pieter Jan nog altijd niet weet wat hem overkomen is.
"De Turkse autoriteiten hebben bij ons aangegeven dat ze een heel eind zijn met het onderzoek. Maar hoever dit dan precies is en wat er in dit onderzoek dan nu wel bekend is, weet de familie ook niet."
'Neergestoken en gewurgd'De 57-jarige Pieter Jan Reintjes was samen met zijn man Cor Jonkergouw op vakantie in Turkije. In de Turkse plaats Mahmutlar, tien kilometer van de populaire badplaats Alanya.
Reijntjes werd op 28 oktober drie keer met een mes gestoken en zijn keel werd doorgesneden. Ook is er een soort plastic touw gevonden, waarmee 'hij is gewurgd', zo schreef toen de Turkse krant Hürriyet.
'Druk maken heeft geen zin'Het frustreert Willy Jonkergouw allemaal wel. "We zijn nu een maand verder en het verdriet begint langzaam een plek te krijgen. Over het onderzoek kunnen we ons als familie wel heel druk maken, maar dat heeft geen zin. We proberen er mee om te gaan, maar triest is het wel."
Afgelopen weekend werd Pieter Jan Reijntjes in kleine kring gecremeerd. Aanstaande zondagmiddag is er voor iedereen die zich betrokken voelt een bijeenkomst in Schaijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.