Video

'We zijn veel te zwaar gestraft', Kozakken Boys en KNVB woensdag voor de rechter in Utrecht

2 december 2015 om 07:00
nl
Het kort geding van Kozakken Boys in Werkendam tegen de KNVB dient woensdag voor de rechtbank in Utrecht. De topklasser uit het amateurvoetbal wil dat de rechter de uitsluiting voor het KNVB-bekertoernooi ongedaan maakt. Voorzitter Ad van Wijk van Kozakken Boys vindt de sanctie te zwaar. "We zijn het niet eens met de motivering van de tuchtcommissie. De strafmaat is veel te zwaar en staat niet in verhouding tot het vergrijp."
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

Kozakken Boys ging in de fout in de derde ronde tegen de amateurs van het Haagse HBS. De zaterdagkampioen liet in de bekerwedstrijd van 28 oktober Madjer Lukoki invallen, terwijl deze aanvankelijk niet op het wedstrijdformulier stond.
Te hard gestraftDe winst van 2-1 en daarmee een plek in de achtste finales mocht niet baten; de tuchtcommissie van de KNVB oordeelde dat een niet-speelgerechtigde voetballer was opgesteld en zette Kozakken Boys uit het bekertoernooi.
De Werkendammers vinden dat ze te hard zijn gestraft voor wat zij omschrijven als een 'administratief foutje'. Omdat de club niet in beroep kan bij de voetbalbond, probeert Kozakken Boys via een kort geding alsnog uitsluiting voor het KNVB-toernooi ongedaan te maken. De rechter zal woensdag ook laten weten wanneer hij uitspraak doet in deze zaak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.